Volgers

donderdag 3 april 2014

Glutenvrij brood

Na heel veel baksels is het dan eindelijk gelukt om een mooi vaste glutenvrije brood te bakken zonder kunstmatige toevoegingen of suikers.Misschien komt het jullie bekend voor maar als je kant en klaar producten koopt dan zit er van alles in wat je eigenlijk niet wil eten,maar wel voedzaam is.
Zelf bakken met de mixen is vaak heel droog en weinig structuur,of zo luchtig dat je buik niet gevuld wordt.
Vandaag heb ik dan een brood van een mengsel meel gebakken en dat is mooi van structuur,valt niet uit elkaar en vult.
Dit is gewoon een basis,de volgende wil ik glutenvrije vezels,rozijnen/noten enz. gaan uitproberen
Wordt vervolgd.

Hier is het recept voor diegene wat interesse heeft om dit te proberen.


250 gr. Scharmeel (Farine)
150 gr. Maismeel
25 gr.maisversterker
50 gr. Aardappelzetmeel
3 eieren
10 gr.droge gist
30 ml olie
300ml lauw water
Snufje zout
Eventueel wat suiker naar smaak.
Ik heb lijnzaad bovenop gestrooid.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Doe de  gezeefde meelsoorten goed door elkaar, daarna wat lauw water  samen door roeren,bij het laatste water de gist toevoegen en dat goed mengen met het meel.
Als laatste de eieren een voor een mengen.
Let op! Dit is geen kneeddeeg!
Dit in een met bakpapier beklede vorm doen en met een natte lepel even gladstrijken.
1 uur laten rijzen op een tochtvrije plek bedekt met een vochtige theedoek.
50 min. bakken op 200 graden in een voorverwarmde oven.
Plaats een vuurvast kommetje met water in je oven dan is het brood minder droog.
Smakelijk!

1 opmerking:

  1. Hallo Mia,

    Ik ga dit recept zeker weer eens proberen.
    Bedankt voor het delen.

    Groetjes Agnes

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek en bericht .
Zal mijn best doen om bij jou op bezoek te komen.
email. miajanssen@gmail.com