Volgers

maandag 7 juli 2014

tilapia filet in mosterdsaus met koolrabi

Vandaag een gerechtje met groenten van het seizoen  voor 2 personen


Tilapia filet
Koolrabi   rauw 250 gr p.p.
mosterd
Italiaanse kruiden
boter/zonnebloemolie
zout,peper,nootmuskaat
krieltjes




De koolrabi schillen en in reepjes snijden. Water aan de kook brengen en circa 10 minuten koken,Beetgaar


Op tijd krieltjes in de pan bakken met iets boter of zonnebloemolie.(ligt aan je smaak.)


Laat de Tilapia filet tijdig ontdooien in de koelkast.(Ik heb meestal diepvries omdat dit handig is)
Smeer deze in met mosterd en hierna italiaanse kruiden.Ik doe dit met de handen.Kan ook met de bolle kant van een lepel.Dan gewoon met een beetje boter bakken in de koekenpan zoals je gewend bent.Voorzichtig draaien zodat hij niet uit elkaar valt.
Baktijd ongeveer 10 minuutjes

Als de piepertjes gebakken zijn en de koolrabi beetgaar  zet ik normaal de (electrische ) pitten uit en bak dan de vis. Koolrabie afgieten en iets kookvocht bewaren.
Neem een steelpannetje ,smelt een klein klontje boter,doe hier het kookvocht bij met een klein lepeltje mosterd en breng even aan de kook. Giet hier wat kookroom bij en roer goed door
.Kruiden met zout.peper,nootmuskaat en dit over je koolrabi gieten.Stooi er een beetje peterselie over en dien dit met je vis en krieltjes op.

Totaal 582 caloerien p.p.
Eet smakelijk.





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je bezoek en bericht .
Zal mijn best doen om bij jou op bezoek te komen.
email. miajanssen@gmail.com